Noget om blogpauser

At smide ud og sige farvel til ting

Jeg elsker fine gamle ting (også det, som andre synes, er skrammel). De fortæller en historie, deres patina gør dem unikke og ikke alle har noget magen til. Jeg kan også godt lide tøj, men mest det til mine drenge. Begge dele fylder dog for meget herhjemme. Og som ét af vores tre mål for året lyder, skal vi blive bedre til at skille os af med ting.

Jeg er kommet godt fra start. Alt baby-, børnetøj og -udstyr er sorteret. Det samme er min samling af gamle duge, sengelinned og øvrige tekstiler. Det resulterede i et par sække til skraldespanden og flere fyldte flyttekasser til genbrug og Mødrehjælpen. Men vigtigst af alt gav det plads i vores hoveder. At vide vi ikke har en masse liggende, som vi aldrig får brugt igen, er befriende. Og et stærkt incitament til at fortsætte.

Det føles virkelig godt at sige farvel til alt det, der ikke skal bruges mere. Men det er endnu bedre at vide, at andre (måske) får glæde af det. At tingene får et nyt liv og bliver brugt. At de bliver gamle, får patina og historie. Dén tanke kan jeg godt lide. Det er selvfølgelig også en dejlig tanke at vide, at det er med til at passe på vores jord. Men det er samtidig en del af opdragelsen herhjemme, at vores børn dels lærer at skille sig af med ting, dels lærer betydningen af genbrug og bæredygtighed.

Så nu er vi igang og vi fortsætter. 2016 bliver året, hvor vi reducerer mængden af materielle ting herhjemme!

P1140265

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Feedback er altid godt - så skriv gerne en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Noget om blogpauser