Barndommens have

Vores københavnerferie

image

image

image

image

image

image

image

For få år siden havde vi tre vennepar bosiddende i hovedstaden og dermed kom vi der flere gange årligt. Både på Vesterbro, i Nordvest og på Frederiksberg. Nu er de to par flyttet til provinsen og tættere på os. Det er skønt!

Men i tre dage af vores ferie nød vi altså også, at vi stadig kender nogle dejlige mennesker, som bor på det smukke Frederiksberg. Med Frederiksberg have og Zoo som nabo. Heldigvis er de også gæstfrie og åbnede deres hjem for os. Det betød nogle gode dage, hvor vi oplevede byen med børnene. Og nogle gode aftner, hvor vi fik vendt verdenssituationen sammen med vores venner. Ren win-win.

Det var på nogle af de allervarmeste dage, så vi havde flot vejr og kunne nyde ikke, at skulle huske horder af skiftetøj til al slags vejr. Da vi kom derind og havde indtaget lejligheden, gik vi på legepladsjagt. Først den tredje vi fandt frem til, faldt i herskabernes smag. I hvert fald Aksels. Johannes følger jo bare med. Den første lå i Frederiksberg have og var et decideret flop. Den næste lå i Rosenhaven inde mellem nogle rigtig hyggelige huse. Men den var for de helt små og Aksels skuffelse over, der hverken var gynger eller rutchebane, stod malet i ansigtet på ham. Den næste lå tæt på Frederiksberg Centeret og trods, der ikke var rutchebane, blev den godkendt.

Dagen efter var vi i Zoo. Et sikkert hit! Vi spiste is, så dyr i massevis (surprice!) og brugte hele dagen der. Til aften købte vi pizzaer – nogle af de bedste, jeg nogensinde har fået. Fra Fabios!

Den efterfølgende dag skulle vi hjem efter aftensmaden . Inden da gik vi en god lang tur i lokalområdet og kom forbi en fin lille privat legeplads, inden vi kom til den store ved Lindevangskvarteret. Med soppebassin. Og med de heftige temperaturere, var det tiltrængt – Aksel løb rundt og hyggede sig i en halv times tid. Herefter bestemte han frokost – han ville bare gerne hygge med sin mor og far. Så mens Johannes sov, hyggede vi andre på den gyldne måge. Efter lynindkøb i centeret kom vi til et af miniferiens højdepunkter. For Aksel (og min mand?!). Vi kørte med Metrotog. Ud til DR byen og retur.

Da vi sent fredag kørte ud af byen og lyskrydsene blev skiftet ud med motorvej og længere mellem husene, kunne vi godt mærke, at vi var mætte. Af byen. Og mennesker over alt.

Nu nyder vi stilheden herhjemme på landet, men vi kommer helt sikkert igen og oplever vores hovedstads mange muligheder.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Feedback er altid godt - så skriv gerne en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Barndommens have