Man har et standpunkt... om at træffe det rette skolevalg

Fælles oprydningstid

image

image

image

Minuturet bliver sat. Ti minutter. Det er den tid vi for nyligt har indført som fælles oprydningstid. Både børn og voksne er i sving.

Det er nyt, men det lover godt. Begge drengene er med på, hvad det drejer sig om. Nemlig effektiv oprydning i fællesskab, hvormed det bliver hyggeligt – og bagefter har vi så meget bedre tid til alt muligt andet.

Igår var Aksel (5) ret hurtigt færdig med sin opgave og satte sig med en bog. Jeg foreslog ham derfor, at han kunne tænke over, hvis nu det var mig eller hans far, der var blevet hurtigt færdige og vi havde sat os med noget andet. Måske han ville være blevet glad, hvis vi havde tilbudt ham vores hjælp. Han fangede med det samme, hvad jeg mente og spurgte, om han måtte hjælpe. Han valgte at sortere vasketøj sammen med mig, mens F ordnede køkken. Johannes (2) fulgte også med ud i bryggerset. Jeg sorterede og Aksel rakte tøjet til Johannes, der lagde det i maskinen.

Væsentlige pointer for os er, at børnene lærer;

– At en familie er et forpligtende fællesskab

– At det er sjovere, når vi hjælpes ad

– At fysisk oprydning også er mental oprydning (når fladerne ryddes, får vi mere ro og plads i hovedet)

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Feedback er altid godt - så skriv gerne en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Man har et standpunkt... om at træffe det rette skolevalg