"I har da fundet opskriften på at lave smukke børn"

Gode vaner

image

image

image

image

image

Gode vaner er uvurderlige. Særligt når man har (små) børn. Både fordi vaner sikrer tingene bliver gjort, men også fordi den tydelige forventning om at noget bestemt skal ske, gør det nemmere for børnene at forholde sig til det.

Med tiden har vi herhjemme fået indarbejdet flere gode vaner. Både hverdagsvaner og “højtids”-vaner.

Hverdagsvaner
– Rede seng
– Rydde op
– Skema med opgaver (hente/bringe, madlavning, madpakker, vasketøj etc.)
– Madplan
– Faste indkøb
– Fælles weekendmorgener

“Højtids”-vaner
– Vinterferie: Den kolde tid kalder på nærvær og samhørighed, så her er vi typisk sammen med venner og familie i hvert fald halvdelen af ugen. Resten af tiden er vi hjemme og slapper af, hygger og ordner noget af det praktiske, der er forbundet med det glade liv som husejere.
– Påskeferie: Påsken har vi dedikeret til vores have og derfor er vi altid hjemme i denne ferie. Heldigvis får vi ofte besøg af gode venner og familie.
– Sommerferie: Vi har forsøgt os med lidt forskelligt og fundet frem til, at det virker bedst for os med en blanding. Altså både ren ferietid, men også god tid hjemme i vores eget hus.
– Efterårsferie: Her er det lidt forskelligt, hvad vi bruger tiden på. Det afhænger af, hvad vi har behov for. Nogle år nærers vi bedst af tiden derhjemme, andre gange ved en masse tid med andre mennesker og nogle gange ved at tage på ferie.
– Jul: Familietid og afslapningstid. Ubetinget.

Vi arbejder hele tiden med vores vaner, hvor vi mærker efter, hvad der fungerer og justerer det, der ikke gør. Fordi der giver mening. For os.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Feedback er altid godt - så skriv gerne en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

"I har da fundet opskriften på at lave smukke børn"