Sommerens gøremål

Om at holde ferie med sine børn

P1080416

Et emne mange har en mening om, er, om forældre kan tillade sig at holde ferie uden deres børn. Jeg har også en mening, og i udgangspunktet synes jeg, man som forældre skal holde ferie sammen med sine børn. Man har vel fået dem netop for at være sammen med dem? Det er da i hvert fald derfor, vi har fået børn.

Selvfølgelig har man som forældre også brug for tosomhed og for bare at være sig selv, at kunne føre en længerevarende samtale uden at blive afbrudt og bare kunne nyde tiden uden hensyntagen til spisetider, sovetider mv. Men det behøver man jo ikke en ugens ferie for – det kan passes ind i løbet af året, så man får mulighed for det, når børnene alligevel er hos bedsteforældre, legekammerater etc. Vi er meget opmærksomme på ikke at glemme hinanden og lade det hele gå op i børn og huslige pligter. Når det er sagt, så sker det alligevel for os indimellem, at hverdagen tager overhånd og der ikke er så meget tid til bare at være to. Men vi prøver at indarbejde det i vores hverdage og være opmærksomme på, at de små ting også tæller, fx at kunne holde i hånden mens vi ser film med børnene. Og så er vi bare rigtig obs på at få kysset i løbet af dagen.

Jeg forstår ikke de forældre, der prioriterer, at sende deres børn i pasning hele ferien? Hvorfor er det, man ikke automatisk har behov for og lyst til at holde fri sammen med dem?

I torsdags gik Aksel på sommerferien og i de næste fire uger skal vi bare være sammen som familie – det bliver helt fantastisk. Men i de fire første dage af ugen, var han afsted i børnehave, selvom vi begge var hjemme. Det var et bevidst valg, fordi vi vurderede, at det vi kunne nå af kedelige praktiske gøremål, mens Aksel var afsted, ville være flere og de ville dermed være ordnet inden ferien satte ind. Men især jeg havde det rigtig svært med, at sende ham afsted om morgenen, netop fordi det er mit grundprincip, at når vi som voksne er hjemme, er vores børn det også.

Efterfølgende kan jeg godt se, at det var en beslutning, som ingen tog skade af, men jeg er alligevel ikke sikker på, jeg ville gøre det igen… Det vil i hvert fald kræve nogle tungtvejende argumenter overfor mig selv.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Feedback er altid godt - så skriv gerne en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sommerens gøremål