Fødselsdag #1

Søskendekærlighed

P1050024

 

P1050010

P1050510

P1060323

P1070820

 

Det bedste ved at have fået barn nummer to er ubetinget at se søskendekærligheden mellem mine børn. Storebrors umiddelbare beskyttertrang, lyst til at skabe tryghed og lære lillebror en masse, synes jeg er helt fantastisk at opleve. Lillebror, der jo stadig er lille, når det kommer til interaktion, æder det råt, det som storebror gør. Johannes følger med i alt, hvad Aksel foretager sig, og kan han høre sin storebrors stemme, er det tydeligt at alle antenner er ude, for at finde ud af, hvor han er.

Jeg er selv vokset op med en bror, der er næsten syv år yngre end jeg. Vi har altid haft et nært forhold og har det også i dag, selvom vi lever to meget forskellige liv. Mens jeg bor herude på landet, hvor kragerne vender og ihærdigt tænker på selvforsyning, bæredygtighed og økologi, så bor han i en større by, lever det bekymringsfrie ungdomsliv og er helt sin egen herre. Med den aldersforskel der er mellem os, opleves det, at vi i nogle perioder af vores liv er tættere knyttet end andre. Når (hvis) han en dag får børn, så tror jeg, det vil kunne styrke vores bånd yderligere. Der skete i hvert fald noget mærkbart styrkende med det, da jeg blev mor. At se min bror nyde mine børn, ville dem og nære omsorg for dem, er i den grad et udtryk for den søskendekærlighed, der er imellem ham og jeg.

Min mand er vokset op som den forkælede lillebror – på den gode måde – med to søstre, der er henholdsvis fem og otte år ældre end ham. De har alle tre hver deres liv med egne familier i dag, men søskendebåndet er stadig stærkt. De ved, at de er der for hinanden, at de altid kan få hjælp hos hinanden og selvom de ikke overrender hinanden (pga. forskellige geografiske placeringer), lever de klassiske søskenderoller i bedste velgående, når de så er sammen.

Jeg håber inderligt, at vores børn får et nært og stærkt søskendebånd, hvor de rummer hinandens forskelligheder, bliver hinandens støtte og styrke og ikke mindst, at de som voksne vil kunne få uendelig meget glæde af hinanden og deres respektive familier.

1 kommentar

Feedback er altid godt - så skriv gerne en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fødselsdag #1