Kattekillinger

Tanker om børn og fritidsinteresser

Aksel er begyndt at gå til “Sjov med bold” i den lokale fodboldklub – og han er vild med det. Det er en time om ugen og frem til nu har det været udenfor, men fra næste uge rykker de ind i hallen. Det er en blanding af træning med bold og forskellige lege, både med og uden bold. Der bliver brændt godt med energi af og sikkert har det indtil nu været, at Aksel efter aftensmaden falder omkuld på sofaen.

Egentlig havde vi ikke tænkt, at Aksel skulle gå til noget i denne sæson. Da han var to år, gik vi til musik en gang om ugen og det kunne han rigtig godt lide. Men da vi flyttede ud i huset, stoppede vi med det. Dels fordi vi syntes sådan en eftermiddagskøretur ikke var hensigtsmæssig, dels fordi Aksel skulle have ro til at lære alt det nye at kende. Det var helt sikkert rigtig godt givet ud.

Men i slutningen af vores sommerferie begyndte Aksel selv at snakke om, at han gerne ville gå til noget igen. Vi snakkede frem og tilbage om hvilke muligheder, der var. Egentlig havde vi set os varme på et af holdene i gymnastikforeningen, men pga. tidspunktet ville det ikke være muligt, når min mands barsel slutter. Så det blev “Sjov med bold”. Og det har vist sig at være lige det rette for Aksel. Vi nyder i den grad at se hans iver og interesse for det, og gør hvad vi kan for at støtte op om hans interesse.

Generelt er det vores hensigt, at vores børn skal gå til en ting fra de er omkring seks år, og gerne sport, spejder eller lignende, hvor de oplever et fællesskab. Vi vil helst holde det på en aktivitet pr. barn, og tænker nok lidt, at en evt. anden aktivitet skal være noget musik eller lignende, der udfordre og udvikler på en anden måde. Men nu må vi se, når drengene bliver så store og den tid kommer.

Når vi har den holdning, at det helst “kun” er én aktivitet pr. barn, er det fordi vi ser vores valg af livet på landet som et aktivt tilvalg og dermed, noget vi gerne vil dyrke sammen med vores børn. Alle ugens eftermiddage kan således hurtigt forsvinde fra matriklen, hvis der dagligt skal køres til alskens aktiviteter. Jeg er faktisk lidt spændt på, hvordan det reelt bliver, når det er, og på hvad drengene måtte vælge at kaste deres kærlighed på af fritidsinteresser.

Der er meget godt i vente – og så på den front.

P1120367

P1120369

P1120372

P1120394

P1120400

P1120416

P1120426

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Feedback er altid godt - så skriv gerne en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kattekillinger