Mere økologi, bæredygtighed og tid

En, to, flere? Hvor mange børn skal man have?

Nu har vi i en rum tid været en familie med to børn og dermed har vi opfyldt samfundskvoten, hvad angår antal børn. Ifølge Danmarks Statistik er det gennemsnitlige antal børn 1,67. Vi oplever da også generelt at folk forventer, at det var det. Jævnligt støder vi på “Så skal I da ikke have flere børn” eller “Så har I jo også fået dem, I skal have”. Men hvem andre end min mand og jeg ved det og kan konkludere det? Det er somom, at der er en gængs forventning om, at når man har fået to børn, så skal man ikke have flere. Tilmed en forventning om, at man da ikke kan have lyst til at få flere. Det undrer mig.

Vi skal ikke vanvittig mange år tilbage i historien for at det var særdeles atypisk kun at få to børn. Børnene var da en vigtig indtjeningskilde i familien, da de var billig arbejdskraft, hvorfor de i en meget tidlig alder fik afgørende pligter at passe i hjemmet, inden de omkring konfirmationsalderen kom ud at tjene. Kontrasten til de to obligatoriske børn i dag er altså markant.

Selvfølgelig er det meget individuelt, hvor mange børn man ønsker og jeg respekterer fuldt ud, både de der fravælger at få børn og de der vælger at få et, to eller flere. Jeg undrer mig bare over, at ikke flere ønsker, at få mere end to. Og hvis man reelt ønsker det, hvorfor flere så ikke realiserer det. Undskyldningen om, at så skal man have en større bil, køber jeg altså ikke. Men årsager som lyst, overskud og kroppens funktion er begrundelser, jeg kan forholde mig til. Ikke desto mindre synes jeg, det er trist, at ikke flere vælger at få mere end to børn. De er jo det mest livsbekræftende, der findes.

For folk der kender mig, er det ingen hemmelighed, at jeg altid har drømt om at få tre børn. Heldigvis er vi da også helt enige om, at vi skal have flere. I hvert fald én til. Så har vi tre fælles børn. Om der så skal flere til, ved vi ikke. Vi afviser det ikke, men vi forventer det heller ikke. Jeg synes, det er fantastisk at være mor og jeg har lyst til at have mere end to. Så jeg håber, vi også kan skabe et tredje vidunder, når vi synes, tiden er inde.

P1040940

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Feedback er altid godt - så skriv gerne en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mere økologi, bæredygtighed og tid