4 år i morgen

Et godt putteritual

En af de vigtigste regler herhjemme er, at ingen går i seng med uro i maven. Alle dage skal sluttes godt af og eventuelle konflikter skal være ryddet af vejen. Vi skal gå til ro i glæde over dagen der gik og med positive forventninger til dagen, der kommer.

Derfor har vi et helt fast putteritual.

Aksel (4 år) vælger hver aften hvilken bog, vi skal læse. Enkelte dage vælger vi eller udpeger 2-3 stykker, han så kan vælge imellem. Når bogen er læst, synger vi en til to sange, siger godnat og putter dynen godt om ham. Det fungerer rigtig godt og kun sjældent oplever vi, han står op igen. Inden vi begynder at læse den valgte bog, snakker vi om, hvordan dagen har været god og vi bruger det aktivt til at give ros, snakke om gode egenskaber, vores værdier og lignende.

Jeg slutter hver dag af med at give min store dreng nogle gode ord, at sove på. Udover at jeg fortæller, jeg elsker ham, giver jeg ham også nogle selvtillidsfortærkende ord, som jeg håber, han vil tage med sig livet igennem. Styrke er jo i virkeligheden nok noget af det bedste, vi kan give vores børn. Så de kan møde verden og gribe de muligheder, de møder.

P1100535

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Feedback er altid godt - så skriv gerne en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

4 år i morgen