IG-anbefalinger og lidt tanker om sociale medier

Skolevalg – et valg af sit barns læringsmuligheder?

August 2017. Aksel har første skoledag. Vi står sammen i skolegården, inden vi skal ind i klasseværelset og møde de nye lærere og kammerater. Sommerfuglene i vores maver blafrer lystigt og vi tager en dyb indånding, inden vi går ind… Men hvor er det, vi går ind? På den lokale folkeskole, privatskolen inde i byen eller en friskole.

Inden vi flyttede på landet, var jeg sikker på, det skulle være privatskolen. Eller friskolen hvis det passede bedre til personligheden hos junior. Folkeskolen havde jeg faktisk helt afskrevet. Men nu er jeg i tvivl. Vi har jo valgt livet på landet, fordi det er det, vi vil. Og så giver det vel ikke meget mening, hvis børnene skal have hovedparten af deres liv og hverdag i byen.

Min mand og jeg vil samtidig gerne give det til vores børn, som vi selv er vokset op med. At bo i cykelafstand til skole, venner og fritidsinteresser. Men men men, min kæphest er, at der i folkeskolen skal være plads til alle. Jeg kan rigtig godt lide at vide, at den skole mine børn går på, har mulighed for at takke nej til børn (familier), der ikke passer ind. Det kan lyde snobbet, men helt ærligt – der er vel grænser for hvor meget et sted som folkeskolen, kan rumme?

Det er ikke fordi, mine børn skal skånes fra den virkelighed vi lever i med social ulighed og det faktum, at alle mennesker er forskellige og nogle mere udfordret end andre. Men jeg har svært ved at acceptere, hvis mine børns læring skal bremses, fordi der skal være plads til alle. Det vil jeg ikke acceptere! Men jeg vil gerne give folkeskolen en chance.

Min mands store søn går på en folkeskole, der fungerer rigtig godt. I en klasse med en god sammensætning, hvor alle børn udfordres på deres niveau. Tænk, hvis vores lokale folkeskole kunne ligne den, så vil jeg elske, at vores børn går der.

Men jeg ved også, at min linje rykker sig, når jeg først har valgt folkeskolen til. Selvom jeg nu, tænker, at første gang jeg oplever, der går noget læring tabt for mine børn pga. andre folks børn og de udfordringer, folkeskolen har, vil jeg prompte flytte dem til en anden skole – så ved jeg, det ikke vil ske. I hvert fald ikke første gang det sker, nok heller ikke anden gang, men tredje gang… måske.

For selvom vi i princippet altid kan flytte dem til en anden skole, så er det jo ikke noget man bare lige gør. Der er jo en masse hensyn at tage. Barnets trivsel, venskaberne, skolevejen osv. Så, der vil være meget i sådan en proces. Derfor kunne måske være nemmest at vælge privat- eller friskolen fra start. Men som min kloge mand siger – der kan jo være nogle andre problematikker. Og det ved jeg jo godt. At græsset ikke er grønnere på den side af hækken. Men måske er der lidt mere livsekstrakt at gøre med, de har unægteligt nogle muligheder, som folkeskolen ikke har.

Jeg er nu ret sikker på, at det blive den lokale folkeskole i første omgang og så må vi tage den derfra.

P1100862

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Feedback er altid godt - så skriv gerne en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

IG-anbefalinger og lidt tanker om sociale medier