Hverdagens lykkestunder - taknemmelighedstema

Økologi og bæredygtighed i udgangspunktet – taknemmelighedtema

Jeg kan vitterligt få et glædens sus i maven, når jeg pakker vores dagligvarer ud og ser, hvordan mere og mere af det er økologisk og/eller bæredygtigt. Vi er priviligeret, at vi har muligheden for at prioritere det i vores dagligdag. Både fordi de er bedst for vores kroppe og for jordkloden, men også fordi det vidner om interesse for, hvad det er, vi omgiver os med. Og det synes vi, er vigtigt at give videre til vores børn – interessen for vores omgivelser.

Vi har ikke altid prioriteret at handle økologisk. Vi har ofte snakket om det, men det var først ved årsskiftet 14/15, vi fik sat ord på, hvad det faktisk er, vi gerne ville i den henseende – det kan du læse mere om her (LINK). Nu er det bare hverdag, at vi vælge varen med det røde Ø frem for den konventionelle vare ved siden af til en billigere pris. I hvert fald der, hvor det giver mening for os og de økonomiske rammer, vi har. Derfor er det kun nogle gange, vi vælger økologisk kød. I stedet køber vi det hos den lokale slagter. Hermed støtter vi handlen i nærområdet, hvilket jo også er en del af bæredygtighedsprincippet.

Nogle gange tænker jeg, om vi, hvis der var frit slag på hylderne, ville vælge det økologiske kød fremfor den lokale slagter – men jeg tror først, jeg vil kunne besvare det, hvis jeg stod i situationen. Umiddelbart tror jeg ikke, jeg ville ændre indkøbsmønster på den konto i hvert fald.

 

Udover vores mad har vi fokus på at købe økologisk tøj til vores børn og økologiske plejeprodukter til hele familien. Samtidig er det dog vigtigt for os, at det er danske varer. Det giver mest mening for os, at støtte lokal handel fremfor fjern handel, fordi vi kan se betydningen af vores prioriteringer i vores dagligdag. Og det er noget, der betyder meget for os – at vi bidrager til de omgivelser, vi er omkranset af i vores dagligdag.

For os handler det ikke om, at det er mest korrekt at købe økologisk og vi har ingen problemer med at spise konventionelle fødevarer. Essensen for os, er, at vi gør det, der føles godt for os – og vi er taknemmelige for at have den mulighed!

I marts måned sætter jeg fokus på taknemmelighed for at slå et slag for at stoppe op og nyde alt det, man allerede har opnået, har fået eller ved, man (måske) kommer til at skabe. Se mere her.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Feedback er altid godt - så skriv gerne en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hverdagens lykkestunder - taknemmelighedstema