Vores år 2016

En fleksibel hverdag

Vi har fokus på at skabe fleksibilitet i vores hverdag. Fordi det gør livet meget nemmere for os – ikke mindst i tiden mens vores børn er små. Jeg tror det er individuelt, hvad vi oplever som fleksibilitet, men i dette indlæg kan du læse om det, der primært er med til at gøre vores hverdag (og liv) fleksibelt.

Flextid

Da jeg skulle lande mit første job efter min barsel med Aksel, var det et stort ønske for os som familie, at jeg blev ansat med flextid. Og det blev jeg. Det er med til at give lidt ekstra line både morgen og eftermiddag. Det er langtfra hver dag, vi gør brug af det, men vi ved, at muligheden er der. Og bevidstheden om det gør meget i sig selv. Det genererer overskud på energikontoen.

Min mand er lærer og har faste mødetider, så vi ved fast hvornår han skal være fremme og hvornår han har fri. Det gør faktisk også noget, forstået på den måde, at den faste ramme betyder, at vi hele tiden ved, hvad vi har at rette os efter dér. Han har ikke møder uden for almindelig arbejdstid, der ikke er planlagt lang tid i forvejen.

Så i virkeligheden er fleksibiliteten i det, for os, nok nærmest kombinationen af min flextid og hans faste tid. Vi har  i hver fald kun en fåtal af stressede morgener og aldrig problemer med at nå og hente.

Planlægning

Man kan vel næsten tale om planlagt fleksibilitet. For det er netop via vores planlægning i forhold til indkøb, tøjvask, aftaler om at hente og bringe mv., vi får skabt fleksibilitet. Der er bare mange ekstra ting og logistik jo flere man er i familien, men ved at planlægge det meste, at det der skalgøres, bliver det rent faktisk gjort. Dermed er der ikke hele tiden en latent bombe af vasketøj, der kalder på en.

I løbet af weekenden gennemgår vi lige den kommende uge, så vi sikre at vi begge er med på, hvad der skal ske hvornår.

Rutiner

Med planlægningen kommer rutinerne. Om morgenen er det fast, hvem der gør morgenmad klar og hvem der sørger for at børnene får tøj på. Om eftermiddagen er det fast, hvem der laver med og hvem der sørger for børn imens. Om aftenen er det fast, hvem der står for madpakker og opvask og hvem der sørger for dyr, fyr og affaldssortering. Det er ting, der skal gøres og for os virker det, at det er i faste rammer.

Prioritering

Vi prioriterer hele tiden. For at have fokus på det, vi helst vil. Bl.a. at der skal være muligheder i hverdagen – mulighed for at anvende tiden til lige det, vi har lyst til den dag. Det betyder bl.a. at vores børn ikke skal gå til noget før de bliver 3 år (tidsligst), og så er det én aktivitet de kan vælge. Det handler ikke om, at vi ikke vil skyde økonomien i både fodbold, klaver og svømning, men om, at ikke al tiden skal være bundet. Hverken for os som forældre og for vores børn.

Vi har et ønske om, at i vores weekender skal vi have enten lørdag eller søndag hjemme, så ikke begge dage tilbringes udenfor hjemmet og vi mandag morgen står med følelsen af, at vi slet ikke nåede at komme ned i gear.

P1110444

P1110397

P1080223

P1080596

P1090159

P1080918

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Feedback er altid godt - så skriv gerne en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vores år 2016