Lyden af kærlighed

“Din medbragte ret til skolefesten viser din sociale klasse”

DSC_1168
Det er en af de konklusioner, en ph.d.-studerende netop er kommet frem til i forbindelse med nogle feltstudier hun har foretaget. For midten af middelklassen er sundhed det vigtigste, mens de velstillede vil skille sig ud og de kortuddannede vægter fællesskabet højt.
Jeg synes, det er rigtig interessant og det siger en masse om os som voksne, som forældre, som mennesker. Hvad det er, vi er optaget af. Ideelt set skulle retten vel være en biting og essensen, at der nu skulle ske en social handling i forhold til barnet/børnene?
Selv har jeg det endnu til gode, at stå der med linealen for at skabe den mest symmetriske kage… eller ikke?! Aksel går i børnehave endnu et år og når skoletiden kommer og de sociale arrangementer betyder “medbring en ret”, er jeg ret sikker på, at der er ét afgørende punkt for mit vedkommende – det skal være nemt. Og det skal være noget, som mit barn har lyst til, at vi har med. For selvfølgelig skal barnet da være med til at lave maden.
På den baggrund tror jeg ret meget, at det, jeg kommer til at have med sammen med Aksel er enten oldemorboller eller kage med glasur, mormors frikadeller (som jeg jo så af gode grunde ikke kan lave) eller svensk pølseret.
Jeg synes selvfølge det er vigtigt både at skille sig ud, være sund og slå et slag for fællesskabet, men det som vil optage mig mest i den sammenhæng, vil være mit barns ejerskab i forhold til det, der skal ske.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Feedback er altid godt - så skriv gerne en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lyden af kærlighed