Børnesnak #2

Den økonomiske livrem-OG-seler-type

Det er den type jeg er. Jeg tager ingen chancer. Jeg dobbelttjekker alt. Jeg ved, hvad vi bruger og hvad vi bruger det på. Og så hader jeg at tage lån. For hvad-nu-hvis…

Det er derfor stort for mig, at vi netop har lagt lån om og øget vores banklån. Vi skal nemlig bygge om. Vi vidste godt, det skulle gøre, allerede da vi købte hus, så det er ikke en overraskelse. Men i vores naivitet havde vi egentlig tænkt, at min mand skulle lave det meste selv. Det ville han også sagtens kunne, men vi er nu efter et par år som husejere nået frem til, at vi ikke er villige til at investere den tid i projektet, som det vil kræve. Han er jo ikke håndværker, så selvom han har hænderne godt skruet på, ville det tage lang tid.

Så nu har vi i stedet lån pengene til at betale os fra det. Det bliver professionelle, der skal lave det hele undtagen at lægge gulv, sætte filt op, male og montere lister og gerichter. Målet er, at vi skal være helt færdige inden nytår, men nu må vi ses. Det er ikke altid vores (tids)planer holder…

Nå men i og med jeg er livrem-og-seler-typen har vores beslutning krævet flere diskussioner med mig selv. Hvilket egentlig er noget pjat, for vores bankmand ved, jeg er den type og han ville derfor aldrig godkende sådan et lån, hvis han var det mindste i tvivl. Det er heller ikke sådan, så jeg ligger søvnløs over det på nogen måde, men lige i disse dage, hvor lånepapirerne er blevet underskrevet og der sker ændringer i vores netbank, er det alligevel noget, der fylder i mine tanker. For hvad-nu-hvis…

Jeg arbejder på at hvile mere i vores økonomi (kan man sige det?), forstået som at jeg prøver at løse lidt for både seler og livrem. Måske en dag jeg kun bruger enten seler eller livrem…

Det vi skal have ombygget er vores nuværende soveværelse. Det er 35 kvadratmeter og oprindeligt bygget som noget udestue-agtigt-noget. Hvem bygger en udestue i verdenshjørnet nordvest og med høje træer omkring?! Det skal ændres til en lille mellemgang og to værelser – et soveværelse til os og et soveværelse til drengene. Så bliver Aksels nuværende værelse deres fælles legeværelse. Det bliver så godt!

Jeg glæder mig til det er afsluttet – og til jeg skal igang med indretningen.

P1000112

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Feedback er altid godt - så skriv gerne en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Børnesnak #2