Hverdagens magi

image

image

image

Nogle bliver deprimeret, når vinterens mørke hersker, jeg bliver det, når en ferie er ved at slutte. Sådan lidt “ej, hvor er det trist, kunne ferien ikke bare vare liiiiiidt længere”. Efter intenst samvær med dem, jeg elsker mest, føles det lidt tomt, at hverdagen atter står for døren.

Men i stedet for at dvæle ved min lille nu-er-ferien-snart-slut-depression, vil jeg fokusere på hverdagens magi. For vi har faktisk en dejlig hverdag, som er indrettet efter os og vores behov. Selvom vi drømmer om nedsat tid på sigt, betyder det ikke, at vi ikke elsker den hverdag, vi har. Vi er begge i jobs, vi er glade for og børnene trives i deres institution (det ord kan jeg virkelig ikke lide!).

Vi er hele tiden opmærksomme på vores valg og deres betydning for vores hverdag – det kan du læse mere om her og her. Lige nu ved opstart efter en lang ferie, har vi især fokus på at føre feriens ro og tid over i hverdagen. Vi ved godt, at den feriehverdag vi har bygget op ikke kan (og ikke skal) overføres til hverdagen. Men noget af det kan.

Vores hverdag bliver ikke så anderledes fra før ferien, men lidt ændringer er der. Jeg har forsat arbejdstid til kl.17 om torsdagen, men nu har min mand det også – bare om onsdagen. Det betyder meget nem aftensmad både onsdag og torsdag. Hver uge. Vi satser på, at min mands lange onsdag giver mulighed for større fleksibilitet i forhold til at han bedre kan aflevere og hente nogle faste dage hver uge. Derudover håber vi, at finde et passende gymnastikhold til Aksel, der virkelig trænger til at krudte af.

Og så glæder vi os til, at min mand for første gang har sin sjette ferieuge til afholdelse. Som lærer har den hidtil været indregnet i tilrettelæggelsen af arbejdstiden. Men nu får vi mulighed for at planlægge fem fridage i løbet af det kommende skoleår. Det har vi planer om bl.a. skal give mulighed for nogle to-som-heds-dage. Og det bliver godt!

Hverdag, kom bare. Vi er klar.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Feedback er altid godt - så skriv gerne en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Om offline tid, hverdagens komme, et nedlagt soveværelse og vores sommerferie