Tirsdagstanker #3

Vores nye ugeplan

image

image

image

image

image

image

Som nævnt, har vi i fællesskab med Aksel fundet frem til et nyt ugeskema herhjemme. Det viser, hvem der har hvilke pligter, hvornår. Og i mandags startede vi på første uge med det nye skema.

Selvom jeg elsker struktur, planlægning, forudsigelighed og ja, skemaer, så er jeg meget bevidst om, at ikke alle har det sådan. Nogle trives lige så dårligt med det, som jeg gør, når der ingen plan er, når næste skridt er ukendt og der ikke er visuel (og verbal) tydelighed. Jeg er derfor opmærksom på ikke at pådutte børnene noget, i forventning om at når det fungerer for mig, må det da også virke for dem. Vi har derfor taget lidt tilløb til at lave sådan et ugeskema og det er ikke første udgave. Men til forskel fra tidligere, er dette mindre detaljeret og Aksel har selv været med til at lave det.

Det kom godt fra start. Begge drenge kløede på med krum hals. Aksel fodrede dyr og sorterede affald, mens Johannes rørte pandekagedej og skar agurk til salaten. Derefter stod F for madpakkefabrik sammen med dem, mens jeg lavede pandekagerne. Så vi var sammen i køkkenet, men arbejdede med forskellige ting. Ved maden var det fedt at mærke, hvordan Johannes tog ejerskab for maden og blev glad, da han fik ros for agurkernes fine udskæring. Aksel kunne sætte ord på sin oplevelse, og kunne fortælle, det havde været sjovt at være med udenfor fordi de skulle bruge vandslangen.

At set har været succes for børnene, er succes for os. Men en dejlig sidegevinst var, at fjernsynet slet ikke blev tændt, som det ellers er blevet hver dag i en rum tid. Og som jeg har skrevet om tidligere, vil vi meget gerne begrænse vores børns skærmtid og tv-kiggeri.

Det føles rigtig godt, at vi er igang med skemaet og det hjælper især Aksel til at se pligterne som spændende opgaver i stedet for som noget, der tager tid fra noget andet.

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Feedback er altid godt - så skriv gerne en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tirsdagstanker #3