Rolige eftermiddage

Børn og fester

Inden jeg fik børn, havde jeg ikke tænkt over det. At de store fester uden for dagligdagens ramme, kan være en udfordring. Ikke fordi børnene bevidst er modspillere, men fordi de simpelthen ikke kender spillereglerne. Det fandt jeg (vi) så ud af i den forgangene weekend. Lørdag ankom vil til den store fødselsdagsfest, som vi havde forberedt Aksel på. Vi havde bare glemt at gå i detaljer med, hvad der lå i, at den var “stor”. At det foregik i et festlokale og at der var masser af mennesker, han ikke kendte på forhånd. Og ikke mindst at børn på tværs af alder og relation skal kunne lege sammen på sådan en dag.

Det gav nogle startvanskeligheder! Aksel kunne slet ikke finde ud af, hvordan han skulle gebærde sig. Han ville kun det, han nu lige satte sig for og slet ikke høre, hvad vi sagde. Til daglig er det ellers nemt at føre en dialog med ham og få ham til at lytte og forstå. Men det virkede slet ikke, fordi konteksten var for uvant for ham. Han var frustreret og vi blev frustreret. Flemming forsøgte at tage ham og den ene kusine med på den nærliggende legeplads, men når kusinen gik tilbage (efter kort tid) for at se de indslag, der var til festen, ville Aksel også tilbage. Han troede jo, der skulle foregå noget spændende. Men han blev skuffet – det var jo bare nogle, der skulle snakke. Så efter et par mislykkede forsøg med legepladsen, fandt vi computeren frem og satte en film på. Han lå i et tilstødende lokale og inden længe, faldt han i søvn og sov en længere lur.

Efterfølgende gik det heldigvis meget bedre og vi fik alle en rigtig god afslutning på dagen!

Efter denne oplevelse er jeg endnu glade for, at vi til Johannes’ barnedåb tidligere i år havde sørget for, at der var en børnepose til hvert barn. I dem var der følgende: Klistermærker, ballon m. snor, elastikdyr, farver (til at bruge på papirsdugen), kildefler og serbentiner.

P1050365

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Feedback er altid godt - så skriv gerne en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rolige eftermiddage