Naturen - taknemmelighedstema

Vores år 2016

Nyt år, nye mål – men jeg fik aldrig skrevet om det her på bloggen. Så det bliver nu.

Jeg kan godt lide tanken om at slutte det gamle år af med en status og starte det nye med at sætte nogle mål. For os handler det om at sætte nogle mål, som er vigtige for os i forhold til vores (familie)liv – mål der betyder, at vi giver noget godt videre til vores børn. Målene for 2015 skrev jeg om her.

I 2016 har vi igen valgt tre mål, som vi vil have fokus på:

Bruge mere tid på det der giver god energi

Dette mål ligger i naturlig forlængelse af vores mål for 2015 om at skabe mere tid. Vi er blevet meget (mere) bevidste om, hvad vi bruger vores tid på, men dermed også mere bevidste om, hvad vi gerne vil bruge vores tid på. Nemlig det, der giver god energi. Som moderne børnefamilie kommer vi ikke udenom, at der er en masse praktiske gøremål i hverdagen, men det er ikke ligefrem vasketøj, madpakker og tidsplanlægning, der lader os op med god energi.

Status nu: Jeg har brugt starten af året på, at finde ind til det, der virkelig vil være med til at øge min positive energikonto. Umiddelbart er der en masse, som kunne være potentielt, men jeg har fået det snævret ned til fem ting. Så skulle fokus gerne være lettere at holde. Det er: Lave fotoalbum, fotografere mere, blogge regelmæssigt (ikke første gang jeg prøver at gøre det til en fast bestanddel af mit ugentlige tidsforbrug), skrive en historie og lave mere god mad fra bunde af. Så – sæt igang!

Rydde ud (og op)

Vi har alt for mange ting. Året 2016 bliver derfor året, hvor vi slanker vores materialle lager af alt lige fra byggematerialer, kreagrej og møbler. Både min mand og jeg elsker gamle ting – både de brugbare og de mere tvivlsomme. Inden vi købte hus gemte vi derfor alt, for “det kan jo være…” og “tænk, hvis nu…”. Men efterhånden som vi er kommet på plads og får ordnen de resterende rum i huset, kan vi også se, hvad det reelt er for ting, vi aldrig kommer til at bruge. Så de skal ud, videre til genbrug, så der måske er andre, der kan få glæde af det.

Status nu: Vi har ikke købt unødvendige materielle ting i 2016 indtil nu. Vi øver os stadig i, at i det øjeblik vi køber noget og bringer det hjem, skal det tages i anvendelse med det samme. I maj har jeg den ene lørdag lavet en aftale med mine forældre om at bytte to børn for en trailer. Så de hygger med drengene, mens min mand og jeg får ryddet ud i vores eksterne rum (værksted, gildesal, lade og stald). Så bliver vores egen trailer, der er størst den, der skal fyldes med ting til genbrugsbutikken og mine forældres lille trailer den, der skal fyldes med ting til genbrugspladsen.

Lade frugt og grønt få en mere fremtrædende plads i vores kost

Vores sønner elsker grønt, både frugt og grøntsager. Vi kan også godt lide det, men vi vil rigtig gerne være bedre til, at lade årstidens frugt og grønt dominere og sætte dagsordenen for den øvrige del af kosten.

Status nu: Vi har altid flere forskellige slags frugt og grønt hjemme, og det er sjældent, vi kassere noget. Heldigvis er der intet, der ryger i skraldespanden – det bliver givet til hønsene, der så får glæde af det.

P1130261

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Feedback er altid godt - så skriv gerne en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Naturen - taknemmelighedstema