Skal vi kalde hende Arthur?

Det rigtige valg – om at få et tredje barn

Jeg havde for noget tid siden en snak med en god veninde og et af emnerne, var børn – det potentielle tredje barn. De var nok nået frem til den beslutning, at de ikke skulle have flere end de to, de har nu. Men alligevel var de ikke nået der til, hvor barnevogn og babytøj skulle videre til andre…

Vi er jo helt enige om, at vi gerne vil have en tredje, når tiden er den rette. Hvornår det er, ved vi ikke (endnu). Men det var interessant at udveksle synspunkter med min veninde. Hovedargumenterne for dem var 1) De syntes ikke, de kendte nogle tre-børns-familier, hvor der ikke var udfordringer omkring ét af børnene, 2) De vil gerne være så sikre som muligt på, at deres økonomi rummer mulighed for at gøre ting med deres børn og give ting til deres børn og 3) Overskud – de ser ikke sig selv som sprudlende af mentalt overskud og det ville blive udfordret yderligere af et tredje barn.

Hvor deres overvejelser er meget praktisk forbundne, er vores beslutning om en treer meget følelsesmæssigt forankret. Jeg har altid haft en drøm om at få tre børn og heldigvis er min mand helt med på den idé. Vi har lyst til at få tre børn og det er ikke noget, vi har drøftet i en økonomisk sammenhæng. Men selvfølgelig er det vigtigt for os med et passende økonomisk råderum, og hvis vores økonomi var presset, ville det sikkert også være et emne, der var kommet op. Tænker jeg…

Efter at have hørt om deres overvejelser har jeg ikke kunne undgå at tænke nærmere over det med at træffe et valg. For det er så individuelt, hvad der er rigtigt. For dem er det rigtige ikke at få flere børn (sådan som deres liv og hverdag er på nuværende tidspunkt) mens det rigtige for os er, at få en treer – på et tidspunkt. I tiden efter vi snakkede om det, har jeg ikke kunne undgå at bemærke, at flere og flere får tre børn. Måske tiden hvor 1,8 barn pr. familie var snittet, snart er stigende. Man har da lov at håbe.

P1160167

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Feedback er altid godt - så skriv gerne en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Skal vi kalde hende Arthur?