Vær velkommen 2018

Slappe mere af

image

…sådan lyder det første af vores tre mål for 2018.

Det er efterhånden fire år siden, vi overtog vores hus og siden da, har projekterne stået i kø. Og børneflokken er blevet udvidet med to banditter. Ikke underligt, vi har en oplevelse af, at alt er gået stærkt. Dejligt, men stærkt.

I 2018 ønsker vi derfor at blive (endnu) bedre til at slappe af. Til at “lade hvilen falde på”, som min gamle farmor siger. Vi skal være meget mere i nuet og lade fremtiden vente. Det er bare svært for en livrem-og-seler-type som mig. Men jeg vil og jeg tror på, jeg kan blive bedre til at være her og nu.

Jeg er rigtig god til at lave (lange) lister. Til at skrive alt det ned, der skal ordnes og gøres. God til at holde regnskab. Og i særdeleshed god til at slå mig selv oveni hovedet, hvis det ikke går som planlagt. Hvis jeg ikke når nok. Hvis min liste ikke holder. Men – det har jeg igennem det seneste års tid arbejdet med, og det går bedre. Jeg prioriterer mine lister mere nu. Jeg har fundet ud af, at ved at have dem på en liste, kan jeg få dem til ikke at fylde mit hoved op. Derfor har jeg nu nogle huskelister. På dem kan der stå så meget der vil, uden det generer mig. Og så hjælper de mig, når jeg skriver en to-do, som jeg også prioriterer. Der går nu længere og længere tid imellem, jeg ikke når alt på mine to-do’s, og jeg er blevet bedre til at sige “pyt”, når det sker. Alene det, har hjulpet mig til at slappe mere af og hvile mere i mig selv.

Når vi skal slappe mere af, betyder det for os, at vi skal være mere umiddelbare. Vi skal mærke efter, hvad det er, der nærer os og giver os energi. Hvad det er, vi gerne vil. Hvor det er, vi gerne vil hen. Hvordan det er, vi vil nå dertil. Os sammen som familie. For os handler det om endnu mere tid sammen som familie med tid til at være. Det første step har derfor været, at genindføre en aftale, vi tidligere har haft herhjemme – at vi kun har planer enten lørdag eller søndag i weekenden. Og nogle weekender har vi helt fri. Og så skal vi samtidig ikke have planlagt alle weekender flere måneder ud i fremtiden. Så med grøn overstregningstusch er der nu markeret nogle dage i kalenderen, hvor vi holder fri – her er der ingen planer og ingen forventninger. Derudover er der med store bogstaver skrevet “fri” og “ferie” når der er det.

Jeg glæder mig til at mærke den positive indflydelse, som jeg ved, det har når vi formår at trække stikket mere ud. Når vi koncentrerer os om familien. Om det nære. Om at være sammen.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Feedback er altid godt - så skriv gerne en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vær velkommen 2018